Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Rulo Borek Tarifi Resimli

Tavuklu Rulo Borek Tarifi Resimli
0
54

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Tavuklu Rulo Borek
Resimli Tavuklu Rulo Borek Tarifi
Tavuklu Rulo Borek Nasıl Yapılır,
Tavuklu Rulo Boreğin Tarifi Resimli Yapılışı

imagestavukluruloborektarifiresimli5ad43376c3e47

Malzemeler:

3 adet yufka
2 adet tavuk goğsu
3 su bardağı su (tavuk goğuslerini haşlamak icin)
1 adet yumurta sarısı
2 adet tavuk bulyon
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Sıvıyağ

Yapılışı:

Tavuk goğusleri 3 su bardağı su ile haşlanır
Pişen goğusler bir kaba alınarak minik parcalara bolunur ve tuzkarabiberpulbiber ile tatlandırılır
Tavuk goğuslerini haşladığınız su bir suzgec yardımı ile suzulur ve icine 2 adet tavuk bulyon eklenerek soğumaya bırakılır
Dikdortgen fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır ve yufkalardan 1 tanesi tepsiye duzgun bir şekilde yayılır Yufkanın tepsinin dışına taşan kısımları tepsinin kenarları boyunca duzgun bir şekilde ice kıvrılarak yufkanın tepsinin şeklini alması sağlanır
Dikdortgen şeklinde tepsiye yayılan yufkanın uzerine fırca ile sıvıyağ surulur ve ikinci yufka tepsiye yerleştirilir İkinci yufkanın da tepsi dışına taşan kısımları birinci yufkada yapıldığı gibi tepsi kenarları boyunca duzgun bir şekilde ice kıvrılır
İkinci yufkanın da uzerine fırca ile sıvıyağ surulur ve ucuncu yufka serilerek aynı işlemler tekrarlanır
Ucuncu yufka da yerleştirilip yağlandıktan sonra onceden ısıtılmış ~175 derece fırında uzeri ve altı iyice kızarana kadar pişirilir
Yufkalarınız kızardıktan sonra fırından cıkarılır ve (yufkalar soğumadan) uzerine soğumaya bıraktığınız tavuk suyu eşit bir şekilde gezdirilerek ıslatılır
Hazırlamış olduğunuz tavuk harcı yufkaların uzerine yayılır ve yufkalar tepsinin uzun kenarı boyunca sarılarak rulo haline getirilir
Rulo haline getirdiğiniz boreğin ek yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir ve uzerine yumurta sarısı surulerek tekrar fırına verilir
Uzeri kızarana kadar fırında pişirilir ve sıcak servis edilir
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt