Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Sandal Börek

Tavuklu Sandal Börek

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99

Tavuklu Sandal Börek Tanımı İçin Malzemeler

• 2-3 kesim tavuk göğsü ( kişi sayısına göre)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 6-7 adet mantar
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 5-6 adet lavaş ekmeği ( yufka da olur )
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Tavuklu Sandal Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz.
  2. Tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz.
  3. Tavukları ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Orta ateşte pişiriyoruz.
  5. Mantar ve biberi doğrayıp içine ek edip tekrar karıştırıyoruz.
  6. Baharatlarını ve salçasını ekleyip karıştırıyoruz, pişmeye bırakıyoruz.
  7. Lavaş ekmeklerini bir kase yardımıyla yuvarlak formda kesiyoruz.
  8. Yemeğimiz piştikten sonra ocaktan alıyoruz.
  9. Kestiğimiz yufkaların içini iki yemek kaşığı kaşar yemeğimizden alıp dolduruyoruz.
  10. Sırasıyla fırın kabına diziyoruz.
  11. Üzerine kaşar peyniri koyup 15 dk kadar tekrar fırına veriyoruz.
  12. Çıkınca üzerine maydanoz serpiştirip sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun ????✨????????.
Tavuklu Sandal Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Tavuklu Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller 3 adet kabak3-4 yemek kaşığı sıvı yağYarım tavuk göğsü1 adet kapya biber1 adet soğan2 adet yeşil biber1 adet domates1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuzKarabiberKırmızı toz biberKekik Üzeri İçin Kaşar peyniri Tavuklu Kabak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ1 adet tavuk göğsü (250 gram civarı)2 adet iri kabak1/2 (yarım) adet kabağın içi1 adet soğan2 diş sarımsak6-7 adet mantarYarım çay bardağı sütTuzKarabiberKırmızı tozbiberZerdeçalKöri baharatıCafe de paris baharat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Tavuklu Kabak Sandal Tanımı İçin Gereçler 3 adet kabakZeytinyağıTuzKarabiber Harç için 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet soğan2 adet sivri biber1 adet kapya biber4 adet tavuk budu (Ben 6 kullandım oldu)1 avuç çekilmiş ceviz (Ben kullanmadım)TuzKarabiberPulbiber Üzerine Kaşar rendesi Tavuklu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
Kasede Tavuklu Börek Her Sofraya Yakışır Sunumuyla Tanımı İçin Gereçler 2 adet yufkaTavuk göğsüSoğan 2 adetDomates  2 adetBiber 2 adetSarımsak 4 dişKaşar peyniri rendelenmiş Sos İçin 2 yemek kaşığı tereyağı (Eritip)2 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine) Kasede Tavuklu Börek Her...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Sebzeli Tavuklu Börek Tanımı İçin Malzemeler 1/4 (çeyrek) lahana2 adet kırmızı biber2 adet havuç1 adet soğan500 gram tavuk göğsü2 yemek kaşığı soya sosu1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber2 adet yufka2 yemek kaşığı susamYarım bağ maydanozKaşar peyniri2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet maden suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
858,497Konular
982,015Mesajlar
29,998Kullanıcılar
OhSoYouParisSon üye
Üst Alt