Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız)

Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tavuklu-sandal-kabak-kremasiz.jpg

Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet tavuk göğsü (250 gram civarı)
  • 2 adet iri kabak
  • 1/2 (yarım) adet kabağın içi
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 6-7 adet mantar
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • Zerdeçal
  • Köri baharatı
  • Cafe de paris baharat karışımı (Opsyonel, tavuğa çok yakışıyor )
  • Sandalların üzerine 100 gram kasar peyniri
Beşamel için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 350-400 ml. kadar süt
  • 100 gram rendelenmiş kasar peyniri
  • Tuz, karabiber
  • Muskat rendesi

Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kabaklarımızı güzelce yıkıyoruz. Baş ve sap kısmını kesiyoruz. Ortadan ikiye bölüyoruz ve ikiye böldüğümüz kabakları tekrar ikiye bölüyoruz (Yani 1 adet kabaktan 4 adet sandal çıkmış oluyor)
  2. Kabakların içini tatlı kaşığı ile oyuyoruz ve oyduğumuz içi bir kenara alıyoruz. Sadece 1/2 adet kabağın içini kullandım iç harcına. Ben arta kalan kabak içi ile mücver yaptım tarifi yayınlandı mutlaka sizde öyle yapın çok güzel oldular.
  3. Oyduğumuz ve sandal haline getirdiğimiz kabağı tuzlu suda bir 10-12 dakika kadar haşlıyoruz (Bu yemek için sadece bir adet tava kullandım)
  4. Haşlanan kabak sandalları yağladığımız tepsiye alıyoruz. Tavadaki suyu dökelim ve sıvı yağ koyalım. İç harcı için önce soğanı küp küp doğrayalım ve aynı tavada kavurmaya başlayalım.
  5. Pembeleşince küp küp kestiğimiz tavukları ilave edelim. Tavuklar beyazlaşınca temizlediğimiz ve kestiğimiz mantarları ve küçük küçük doğradığımız kabak içini ekleyelim ve 3-5 dakika daha kavuralım. Tuzu ve baharatları da ekleyelim.
  6. Son olarak da süt ilavesi yapalım ve biraz çektirelim. Sotemizi bir kenara alalım.
  7. Aynı tavaya bu sefer de beşameli hazırlayalım. Tereyağını ve unu ekleyelim. Un kokusu çıkana kadar kavuralım. Soğuk sütü ilave edelim ve hızlıca karıştırmaya devam edelim. Ben çırpma teli kullandım.
  8. Tuzu, karabiberi ve muskatı ekleyelim. Son olarak da kaşar peyniri ekleyelim. Kaşar eriyince tavuk sotemizi ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Ocağın altını kapatalım ve kabak sandallarımızı tavuk harcı ile dolduralım.
  9. Fırına vermeden önce üzerlerine kaşar peyniri gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında fanlı ayarda 190 derecede kaşar peynirleri kızarana kadar pişirmeye bırakalım (Yaklaşık 10-15 dakika en fazla) Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun.
Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuklu Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller 3 adet kabak3-4 yemek kaşığı sıvı yağYarım tavuk göğsü1 adet kapya biber1 adet soğan2 adet yeşil biber1 adet domates1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuzKarabiberKırmızı toz biberKekik Üzeri İçin Kaşar peyniri Tavuklu Kabak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller 1 kilo kabak300 gram kıyma1 adet soğan2 adet sivri biber1 adet domates rendesi1 yemek kaşık salçaSıvıyağTuz, karabiber, pulbiber Üzeri için: 3-4 adet çeri domatesKaşar rendesiSalçalı su Kabak Sandal Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Kabakların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler 2 adet orta uzunluk kabakYarım kapya biber Üzeri için; Kaşar rendesi İç harcı için; Yeterince kıymaDomates rendesi ( ben yazın yaptığım sosu kullandım )1 adet küçük soğanYarım havuçYarım kapya biberÇay kaşığı ucuyla karabiberÇay kaşığı ucuyla kırmızı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Tavuklu Kabak Sandal Tanımı İçin Gereçler 3 adet kabakZeytinyağıTuzKarabiber Harç için 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet soğan2 adet sivri biber1 adet kapya biber4 adet tavuk budu (Ben 6 kullandım oldu)1 avuç çekilmiş ceviz (Ben kullanmadım)TuzKarabiberPulbiber Üzerine Kaşar rendesi Tavuklu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler 3-4 adet kabak150 gram kıyma1 adet kuru soğanRendelenmiş kaşar peyniri2 yemek kaşığı salçaSıvı yağTuzKarabiber, kekik, pul biber Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kabakları şerit formunda soyup ikiye ayırıp içini oyuyoruz ve suda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt