elektronikci
FD Üye

Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet tavuk göğsü (250 gram civarı)
- 2 adet iri kabak
- 1/2 (yarım) adet kabağın içi
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 6-7 adet mantar
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
- Zerdeçal
- Köri baharatı
- Cafe de paris baharat karışımı (Opsyonel, tavuğa çok yakışıyor )
- Sandalların üzerine 100 gram kasar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 350-400 ml. kadar süt
- 100 gram rendelenmiş kasar peyniri
- Tuz, karabiber
- Muskat rendesi
Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabaklarımızı güzelce yıkıyoruz. Baş ve sap kısmını kesiyoruz. Ortadan ikiye bölüyoruz ve ikiye böldüğümüz kabakları tekrar ikiye bölüyoruz (Yani 1 adet kabaktan 4 adet sandal çıkmış oluyor)
- Kabakların içini tatlı kaşığı ile oyuyoruz ve oyduğumuz içi bir kenara alıyoruz. Sadece 1/2 adet kabağın içini kullandım iç harcına. Ben arta kalan kabak içi ile mücver yaptım tarifi yayınlandı mutlaka sizde öyle yapın çok güzel oldular.
- Oyduğumuz ve sandal haline getirdiğimiz kabağı tuzlu suda bir 10-12 dakika kadar haşlıyoruz (Bu yemek için sadece bir adet tava kullandım)
- Haşlanan kabak sandalları yağladığımız tepsiye alıyoruz. Tavadaki suyu dökelim ve sıvı yağ koyalım. İç harcı için önce soğanı küp küp doğrayalım ve aynı tavada kavurmaya başlayalım.
- Pembeleşince küp küp kestiğimiz tavukları ilave edelim. Tavuklar beyazlaşınca temizlediğimiz ve kestiğimiz mantarları ve küçük küçük doğradığımız kabak içini ekleyelim ve 3-5 dakika daha kavuralım. Tuzu ve baharatları da ekleyelim.
- Son olarak da süt ilavesi yapalım ve biraz çektirelim. Sotemizi bir kenara alalım.
- Aynı tavaya bu sefer de beşameli hazırlayalım. Tereyağını ve unu ekleyelim. Un kokusu çıkana kadar kavuralım. Soğuk sütü ilave edelim ve hızlıca karıştırmaya devam edelim. Ben çırpma teli kullandım.
- Tuzu, karabiberi ve muskatı ekleyelim. Son olarak da kaşar peyniri ekleyelim. Kaşar eriyince tavuk sotemizi ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Ocağın altını kapatalım ve kabak sandallarımızı tavuk harcı ile dolduralım.
- Fırına vermeden önce üzerlerine kaşar peyniri gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında fanlı ayarda 190 derecede kaşar peynirleri kızarana kadar pişirmeye bırakalım (Yaklaşık 10-15 dakika en fazla) Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun.