Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı

Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuklu-sarimsakli-bulgur-pilavi.jpg

Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet tüm tavuk
  • 2 su bardağı bulgur
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 6 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Karabiber, kimyon, pul biber, tuz

Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuğu yıkıyoruz dersiyle birlikte haşlıyoruz. Suyunu başka bir tencereye koyuyoruz.
  2. Orta ateşte kaynayınca bulguru ek ediyoruz (bulgurun cinsine nazaran suyu azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  3. 5 diş sarımsağı eziyoruz pilavı suyunu çekmeye az kala sarımsağı koyuyoruz suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
  4. Tavuğun derisini alıyoruz didikliyoruz.
  5. Uygun bir tencereye koyuyoruz 1 yahut 2 diş sarımsağı ezip içine koyuyoruz.
  6. Kimyon karabiber pul biber tuz ve sıvı yağ koyup 5 dk orta ateşte kavuruyoruz.
  7. Pilav demlenince tavuğu kızardığımız yağı süzüp içine koyup karıştırıyoruz.Tavuğu pilav üstü yapıp servis ediyoruz.Afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,849Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt