Tavuklu Zerzevat Şöleni (Şifalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 8-10 adet arpacık soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 2 adet patates
- 1 yarım tavuk göğüs
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Biraz tavuk suyu ve olağan su
Tavuklu Zerzevat Şöleni (Şifalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce soğanlar yemeklik doğranır ve doğranmış havuç ile birlikte tencerede sıvı yağda kavrulur.
- Salça ek edilerek karıştırılmaya devam edilir.
- Ardından mühürlemek için kuşbaşı tavuklar eklenerek kavrulur.
- Diğer doğranan tüm sebzeler de ek edilip baharatlar atılarak az döndürdükten sonra tavuk suyu ve olağan su ek edilerek kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzelere pişene kadar pişirilir.
@secilinn_mutfagi.
Tavuklu Zerzevat Şöleni (Şifalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı