Tavuklu Zerzevat Yemeği (Tencerede Nefis Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
- 1/2 (yarım) tavuk göğsü
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük domates yahut 1 su bardağı domates sosu
- 1 küçük kase dondurucudan doğranmış yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 fiske karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber, tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 küçük kase hazır konserve bezelye
Tavuklu Zerzevat Yemeği (Tencerede Nefis Lezzet) Tanımı Yapılışı
- Zerzevatları istediğimiz biçim doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
- Tavuğu kuşbaşı doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavuruyoruz.
- Soğanı doğrayıp ekleyip kavuruyoruz, sarımsağı ekliyoruz.
- Salçaları ve domates sosunu da ekleyerek bir iki dakika kavurup 500 ml kaynamış suyu ekleyerek tavuk eti pişmeye yakın kızarmış olduğumuz patlıcan, patates biberler kabağı ekliyoruz.
- Akabinde bezelye yi ekleyip tuzunu ve baharatlarını ekleyip hiç karıştırmadan kısık ateşte kaynadıktan sonra 10 dakika pişirip ocağı kapatıyoruz. Şayet yemeğin suyu az olursa ocağı kapatmadan evvel biraz sıcak su eklemesi yapabiliriz. Afiyet olsun .
Not.
Kızarmış olan zerzevatları havlu kağıt üstüne alalım ki yemeğimiz yağlı olmasın.