Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Sebzeli Patates Oturtma

Tavuklu Sebzeli Patates Oturtma

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Tavuklu Sebzeli Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (200-250 gram)
  • Sıvıyağ
  • 250 gram mantar
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • Havuçlu bezelye (konserve kullandım)
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı tavuk baharatı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Ayrıca 6-7 adet patates (Patatesin büyüklüğüne nazaran değişebilir)
Beşamel sos:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber

Tavuklu Sebzeli Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları sıvı yağda kavurun.
  2. Tavuklar pişmeye yakın mantar, tereyağ ve baharatları da ekleyip yüksek ateşte karıştırın.
  3. Son olarak bezelye ve kapya biberi de ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
  4. Patatesleri ince dilimleyip borcamın alt kısmına yerleştirin.
  5. Üzerine biraz tuz ve karabiber serpin.
  6. Pişen mantarlı tavuk harcımızı borcama döküp üzerini tekrar patatesle kapatın.
  7. Beşamel sosunu da döküp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  8. Ben rendelenmiş kaşar peynirini çok kızarmasın diye patatesler yumuşadıktan sonra ekledim.
Tavuklu Sebzeli Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt