Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram tavuk
- 300 gram mantar
- 2 büyük uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı margarin (isteyen tereyağda kullanabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1,5 su bardağı tavuk suyu( suda kullanılabilir)
Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tenceremize sıvı yağ ve havuçları alıp rengi çıkana kadar pişirelim.
- Soğanlarımızı da ekleyip biraz öldürene kadar tavuklarımızı da ekleyelim 5 dakika kapağı kapalı bir formda pişirelim.
- Mantarlarımızı da ekleyelim suyunu bırakıp çektikten sonra baharatları ekleyip karıştıralım.
- Pirinçleri soğuk suda yıkayıp güzelce süzdükten sonra tenceremize ek edin margarini ekleyip biraz kavurduktan sonra tavuk suyumuzu ekleyelim.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir ve demlemeye bırakılır (afiyet olsun )