elektronikci
FD Üye
Tavuklu Sebzeli Tencere Yemegi Tanımı İçin Materyaller
- 7 tane patates
- 1 su bardağı bezelye
- 4 tane havuc
- 1 paket tavuk gogsunun yarisi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığından az şeker
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 tane soğan
- 7 su bardağı su
Tavuklu Sebzeli Tencere Yemegi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanlar ince doğranıp kavrulur.
- Daha sonra küp doğranmış tavuk etleri, soğanın içine eklenir ve bir arada kavrulmaya başlar.
- Tavuklar suyunu bırakmaya başlayacaktır orta ara karıştırmayı utmayalım.
- Benim patateslerim küçük boydu siz elinizdeki büyükse patates ölçüsünü azaltabilirsiniz.
- Daha sonra küp küp doğranmış patates havuç ve bezelyeyi koyalım tabi salça ve baharatını koymayıda unutmayalım.
- 1 ,2 dakika daha kavurup, suyunu ekleyelim. Tuzu az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Ben tanımda 7 su bardağı şu dedim lakin siz yoğunluğunu kendinize nazaran ayarlayın yanı yemek özleştikçe suyu azalır, buna dikkat edin.
- En son olarak yemeğin piştiğini havuç ve patatesin piştiğine bakarak anlayabilirsiniz zira patates çok haşlanırsa dağılıp yemeğin manzarasını bozabilir yapacaklara afiyet olsun.