
Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane tavuk bud
- 1 diş sarımsak
- 2 tane defne yaprağı
- 1 tane soğan
- 1 tane yeşil biber
- 2 tane rendelenmiş domates
- 1 çay bardağı arpa veya tel şehriye
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk budunu düdüklüde yada tencerede defne yaprağı ve sarımsak ile haşlayın onlarsızda haşlayabilirsiniz sadece tavuğun kokusunu alması için ben ekliyorum.
- Tavuğu haşlayınca suyunu süzgeçten geçirin bir sürahiye tavuğu tiftikleyin.
- Tencereye yağları koyun.
- Üzerine ince doğranmış soğan ve yeşil biberi ekleyip biraz kavurun soğan pembeleşene kadar.
- Sonra rendelenmiş domates ve salçayı ilave edip biraz kavurup şehriyesini döküp bir iki karıştırıp tavuk suyunu ekleyin tuzunu atın tencerenin kapağını kapatın kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra şehriyeler tam pişmeden tiftiklenmiş tavukları ekleyin karıştırın.
- Üç beş dakika kaynatıp maydanozları ekleyin.
- Ocaktan alıp dinlendirmeye bırakın.
- Dinlenen çorbanın şehriyeleri daha çok şişecektir servis edin. Limon sıkıp yiyin afiyet olsun.