Tavuklu Şehriye Pilavı️ Tanımı İçin Materyaller
- ️8 adet tavuk budu
- ️2 bardak pirinç
- ️2 yemek kaşığı tereyağ
- ️4 bardak tavuk suyu (220ml bardak ölçüsü)
- ️1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şehriye
Tavuklu Şehriye Pilavı️ Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk butlarını suda kaynatıyorsunuz.
- Piştikten sonra etini kemiğinden ayırıyorsunuz ve tavuk suyunu bir kâseye boşaltıyorsunuz.
- Başka büyük bir tencerede evvel tereyağını eritip 2 kaşık şehriye kullanıp evvel kavuruyorsunuz.
- 2 bardak pirinci de ekleyip birlikte kavuruyorsunuz.
- Tavuk kesimlerini pilavın içinine döküp hepsini kızartıyorsunuz.
- 2 bardak pilava 4 bardak tavuk suyu ekliyorsunuz.
- Tuzu ek edip, kısık ateşte 12 dakika pişiriyorsunuz.