Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Şehriye Pilavı

Tavuklu Şehriye Pilavı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tavuklu-sehriye-pilavi.jpg

Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet iri tavuk but
  • 1 su bardağı arpa şehriye ( 250 gram bardak ölçüsü)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
Garnitür için;
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates minik küp şeklinde doğranmış ve haşlanmış
  • 1 çay bardağı bezelye haşlanmış
  • Tuz, karabiber isteğe bağlı sebze tozu
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu

Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavuk butlarına yaklaşık bir litre su ilave edip güzelce haşlayın.
  2. Pilav için tavanın içerisine sıvı yağ ekleyip şehriyeleri ilave edip bir kaç dakika kavurun.
  3. 2 yemek kaşığı domates sosu ilave edip kavurmaya devam edin.
  4. Önceden haşlanmış sebzeleri ekleyin tuz karabiber sebze tozu ilave edip suyunu ekleyip onbeş dakika kadar kontrollü pişmeye bırakın.
  5. Pişen pilavınızı bir fırın kabına döküp üzerine yarım su bardağı kadar tavuk suyundan gezdirin haşlanmış tavukları pilavın üzerine yerleştirin.
  6. Tavuk butların üzerine birer parça tereyağ koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar tavukların üzeri kızarıncaya kadar kontrollü pişirin .
  7. En son olarak ince kıyılmış maydanoz serpiştirip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt