Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Şehriye Pilavı

Tavuklu Şehriye Pilavı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Tavuklu Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram küçük doğranmış tavuk göğsü (yarım)
  • 2 küçük doğranmış küçük soğan
  • 2 küçük doğranmış yeşil biber
  • 1 küçük doğranmış kapya biber
  • 1 küçük doğranmış domates
  • 1 su bardağı şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 50 ml sıvı yağ (yarım çay bardağı)
  • 30 gram tereyağ
  • Tuz ve baharatlar (damak tadınıza nazaran ayarlayın)

Tavuklu Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1. Etap ; sıvıyağda soğanın birisini 5 dk kavuralım.
  2. Tavukları ek edelim 10 dk kavuralım. (baharatları ekleyelim).
  3. Domates ve biberleri ek edelim 1 cins çevirip tavukları bir kaba alalım.
  4. 2. Etap; Tıpkı tavaya 2 soğanı şehriyeyi ve tereyağ koyalım.
  5.  Şehriyenin rengi değişen kadar kavuralım.
  6. Kavrulan şehriyelerin üzerine öncede hazırladığımız tavuğu ek edelim.
  7. Üzerine sıcak suyu ek edelim.
  8. Suyunu çekene kadar pişirelim(ocak kısık ve kapağı kapalı olacak).
  9. Piştikten sonra 15 dk dinlendirelim.
Tavuklu Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,543Mesajlar
30,280Kullanıcılar
xirtermSon üye
Üst Alt