Tavuklu Şifa Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tavuk budu
- Yarım tavuk göğsü
- 1 kuru soğan
- 1 havuç (Rendelenmiş)
- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şehriye
- 1 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- Karabiber
- 3-4 kol maydanoz
- Servis ederken limon kullanabilirsiniz
Tavuklu Şifa Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğu 1 lt suda haşlayın. Soğuduktan sonra küçük kesimlere ayırın.
- 1 soğanı 1 yemek kaşığı tereyağ ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun.
- Üzerine 1 tane rendelenmiş havucu ek edin ve 2-3 dk kavurmaya devam edin.
- 1 kaşık unu da ek edip kavurun. Üzerine tavuğu haşladığınız suyu ek edin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra parçalanmış tavuk etini, 1 çay bardağı şehriye, nane, rendelenmiş sarımsağı ekleyip, kısık ateşte 10 dk. Pişirin.
- En son üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Bol limon ve acı seviyorsanız limon ve acı biberle servis edin. Afiyet şifa olsun (Suyu az olursa zevkinize nazaran biraz daha su ekleyebilirsiniz)