teknolojiuzmani
FD Üye
![tavuklu-siron.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/28/tavuklu-siron.jpg)
Tavuklu Siron Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet tavuk but
- 2 adet yufka
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
Tavuklu Siron Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk butlarını güzelce yıkayalım. Uygun bir tencereye alalım. Üzerine çıkacak kadar su ilave edip tuzunu ayarlayalım ve pişirmeye bırakalım.
- Yufkamızın birini alalım. Tezgaha serelim ve rulo şeklinde, çok sıkı olmayacak şekilde saralım. Hazırladığımız ruloyu 2 eşit parçaya keselim.
- Bir parmak kalınlığında dilimleyelim. Diğer yufkamızı da aynı şekilde hazırlayalım.
- Yufkalarımızı uygun bir tepsi ya da fırın kabına güzel bir şekilde dizelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartalım.
- Sosu için ocağa aldığımız uygun bir tavanın içerisine sıvı yağı alalım, üzerine salçayı ilave edelim ve karıştıralım.
- Karabiber ve haşladığımız tavuğun suyundan ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Fırından aldığımız yufkalarımızın üzerine de tavuk suyundan her yerine gelecek şekilde gezdirelim ve 10 dakika daha fırına verelim.
- Fırından aldığımız yufkaların ilk sıcağı çıkınca üzerine içerisine sarımsak ve tuz eklediğimiz çırpılmış yoğurdu gezdirelim.
- Salçalı sosu da yoğurdun üzerine ekleyelim. Haşlayıp didiklediğimiz tavuk butunu da ekleyelim. Tavuklu sironumuz servise hazır. Afiyet olsun????.