Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet)

Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
tavuklu-sultan-kebabi-muhtesem-bir-lezzet.jpg

Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 tane uzun milföy (yani bölünce 8 olacak)
  • 3 modül kalça incik
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye ben konserve kulandım
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize nazaran artırabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
Sos için;
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağından biraz fazla süt
  • Çok az tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yağımızı tencereye alalım ,soğanları ince doğruyoruz kavuruyoruz.
  2. Tavuklarımızı ufak doğrayalım, onları da ek edelim .
  3. Onlar kavrulurken patates ve havucu küp küp doğrayalım.
  4. Tavuğumuza salça ek edelim .
  5. Patates ve havucu ek edelim.
  6. Patatesler yumuşayana kadar kavuralım .
  7. Tuzunu ek edelim.
  8. Bezeleye ek edelim ,bir karıştıralım .
  9. Baharatları ek edelim karıştırıp altını kapatalım .
  10. Ben konserve kulandığım için siz buzluktan kulanırsanız patateslerle ek edinki pişsin .
  11. Milföyleri ortadan keselim, enine uzunluğuna açalım .
  12. Ufak bir kase içine koyalım.
  13. Kenarlarından çekiştirelim, büyütelim.
  14. Tavuklu harçtan 3 çorba kaşığı kadar kasemize koyalım.
  15. Uçlarını ortada birleştirelim .
  16. Poğaça üzere kapatalım .
  17. Avcumuza alalım ,şekil verelim.
  18. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim .
  19. 170 derce fırında verelim.
  20. Hafif üzeri kızarsın bizde sosunu yapalım .
  21. Unu tereyağda kavuralım, sonra sütünü ek edelim .
  22. Tuz ,karabiber ekleyelim pişirelim.
  23. Kebabımızı fırından çıkaralım. Üzerine sosu bölüştürelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim , fırına verelim.
  24. Üzeri kızarana kadar pişirelim .Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.
Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,917Kullanıcılar
ErkanzglSon üye
Üst Alt