elektronikci
FD Üye
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 650 gram tavuk göğsü
- 1 kavanoz konserve garnitür
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet yufka
- Sıvı yağ
- Kekik
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Beşamel sos için : uygun bir tencereye tereyağını alalım. Tereyağı eriyince içerisine unu ilave edelim kokusu çıkana kadar karıştıralım.
- Ardından bir çırpıcı yardımı ile sütü yavaş yavaş tencereye koyalım bu sırada en kısık ateşte yaparsanız daha iyi olur. Beşamel sos kıvama gelince içine tuz ekleyip ocağın altını kapatalım.
- İç harç için: uygun bir tava içerisine yağı ve küp küp doğradığımız tavukları alalım renkleri pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Pembeleşen tavukların içine yemeklik doğranmış soğanı ekleyelim soğan iyice yumuşayana kadar pişirelim ( 5-6 dakika kadar)
- Domates salçası ve garnitürü de tavamıza ekleyelim. Suyunu salıp çekince içerine baharatları ekleyelim ve ocağın altını kapatalım. Bu sırada tavuk pişmiş olacaktır.
- Bir adet yufkayı alıp dört eşit parçaya bölelim uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtalım.
- Kasenin içerine iç harcımızı koyalım. Bohça gibi yufkayı kapatalım kapattığımız kısmı altta olacak şekilde pişirme tepsisine koyalım.
- Üzerine beşamel sosu ekleyelim ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.