Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Sultan Kebabı

Tavuklu Sultan Kebabı
0
32

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
tavuklu-sultan-kebabi.jpg

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
İç malzemesi için ;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 350 gram küçük sote şeklinde kesilmiş tavuk göğsü
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet yeşil soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pulbiber
Pişirmiş olduğumuz börekleri ıslatmak için ;
  • 2 su bardağı tavuk suyu
Üzerinin sosu için ;
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
Yağ sosu için ;
  • 50 gram tereyağ
  • Kırmızı biber tozu veya pulbiber

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç hazırlanışı ;Soğanı ve biberleri soteleyin içerisine tavuk göğsünü ekliyoruz ve tavuklar suyunu çekip kızarana kadar soteleyin daha sonra salça ile biraz daha soteleyin baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan indiriyoruz.
  2. Hazırladığımız harcı yufkalara koymak için yufkaları hazırlıyoruz.
  3. Ben yufkaları ikiye katlayarak kullandım ikiye katlayıp üçgen şekilde 4 parça ya böldüm ve her parçaya eşit şekilde harçı yerleştirip sigara böreği gibi sarıp yap sürüp kapattım.
  4. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
  5. Böreklerin pişmesini beklerken yoğurdunu hazırladım.
  6. 1,5 su bardağı yoğurda biraz su ekleyip sarımsağı rendeledim ve tuz ile karıştırdım.
  7. Pişen börekleri tavuk suyuna batırıp eşit şekilde kestim ve servis tabağına aldım.
  8. Üzerine yoğurt sosunu ekleyip yağlı sosu döktüm. Yapacak olanlara afiyetler dilerim.
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,666Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt