Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Sultan Kebabı

Tavuklu Sultan Kebabı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tavuklu-sultan-kebabi.jpg

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 paket kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Beşamel sos için
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 2 paket tavuk göğsünü güzel yıkayıp kuşbaşı gibi ufak ufak doğrayalım.
  2. 1 orta boy soğanı ince ince ufak ufak doğrayalım.
  3. Tencereye alalım tereyağ ve zeytinyağı koyalım.
  4. Soğanlar kavrulunca içine kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ekleyelim.
  5. Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirelim.
  6. Pişen tavuk erlerinin üzerine 1 yemek kaşığı kadar biber salçasını koyalım sürekli karıştırarak 2 dk daha pişirelim.
  7. İçine suyunu süzdüğümüz garnitürleri dökelim ve güzelce karıştıralım.
  8. Tuz karabiber ve pul biberi ekleyelim ve hafifçe 2-3 kere karıştıralım.
  9. 1 adet yufkayı alalım tezgah üzerine yayalım.
  10. 4 eşit parçaya bölelim parçalardan birini alıp küçük boy kasenin içine yayalım.
  11. Kenarlarından sarkan yufkalardan koparıp orta kısmına yerleştirelim.
  12. Yufkanın içine tavuklu et karışımı koyalım.
  13. Dışarıdan sarkan yufkaları erlerin üzerini kapatacak şekilde katlayalım ve kaseyi ters çevirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
  14. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım başka bir küçük tencerede beşamel sosu hazırlayalım.
  15. 1 yemek kaşığı tereyağı eritelim.
  16. Üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyip 2-3 dk kavuralım.
  17. Daha sonra 1 su bardağı sütü ekleyip toplanmaması için hızlı hızlı karıştıralım.
  18. Beşamel sos koyulaşıncaya kadar kısık ateşte 2-3 dk kaynatalım.
  19. Son olarak tuz ve karabiber ekleyelim ocaktan alalım ve tavuklu sultan kebapların üzerine kaşık yardımı ile paylaştıralım.
  20. Son olarak tavuklu sultan kebabının üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim.
  21. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim.
  22. Üzeri kızarana kadar pişirelim.
  23. Tavuklu sultan kebabı piştikten sonra servis tabağına alalım. Sıcak servis yapalım afiyet olsun ????.
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt