elektronikci
FD Üye
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 2 paket kemiksiz tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 kavanoz garnitür
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 paket tavuk göğsünü güzel yıkayıp kuşbaşı gibi ufak ufak doğrayalım.
- 1 orta boy soğanı ince ince ufak ufak doğrayalım.
- Tencereye alalım tereyağ ve zeytinyağı koyalım.
- Soğanlar kavrulunca içine kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ekleyelim.
- Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirelim.
- Pişen tavuk erlerinin üzerine 1 yemek kaşığı kadar biber salçasını koyalım sürekli karıştırarak 2 dk daha pişirelim.
- İçine suyunu süzdüğümüz garnitürleri dökelim ve güzelce karıştıralım.
- Tuz karabiber ve pul biberi ekleyelim ve hafifçe 2-3 kere karıştıralım.
- 1 adet yufkayı alalım tezgah üzerine yayalım.
- 4 eşit parçaya bölelim parçalardan birini alıp küçük boy kasenin içine yayalım.
- Kenarlarından sarkan yufkalardan koparıp orta kısmına yerleştirelim.
- Yufkanın içine tavuklu et karışımı koyalım.
- Dışarıdan sarkan yufkaları erlerin üzerini kapatacak şekilde katlayalım ve kaseyi ters çevirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
- Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım başka bir küçük tencerede beşamel sosu hazırlayalım.
- 1 yemek kaşığı tereyağı eritelim.
- Üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyip 2-3 dk kavuralım.
- Daha sonra 1 su bardağı sütü ekleyip toplanmaması için hızlı hızlı karıştıralım.
- Beşamel sos koyulaşıncaya kadar kısık ateşte 2-3 dk kaynatalım.
- Son olarak tuz ve karabiber ekleyelim ocaktan alalım ve tavuklu sultan kebapların üzerine kaşık yardımı ile paylaştıralım.
- Son olarak tavuklu sultan kebabının üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Tavuklu sultan kebabı piştikten sonra servis tabağına alalım. Sıcak servis yapalım afiyet olsun ????.