Tavuklu Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet tavuk göğsü
- 2.5 su bardağı köftelik bulgur
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber
- 1 tutam kuru reyhan
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Tavuklu Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
- Tavuk. Göğsü robottan geçirilip kıyma haline getirilip bir kaba alınır. Akabinde bulguru reyhanı tuz ve biberi ek edilir.
- Daha sonra yoğurmak için bir ölçü su ek edilir. Suyu kendi göz kararınıza nazaran dökün çok cıvık olmayacak formda olacak hamuru.
- Yeterlice yoğrulduktan sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp kenara bırakılır. Tencereye sıvı yağ ve salça konulur.
- Akabinde yemeklik doğranan patatesle biraz kavrulur. Daha sonra sıcak su ek edilip patateslerin pişmesi beklenir.
- Daha sonra yuvarlanan köftelerde tencereye konulur ve pişmeye bırakılır. Piştikten sonra servis yapılır.