Tavuklu Tane Tane Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 bardak pilavlık bulgur
- 1 soğan 1 kapya biber
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- Göz kararı tuz
- 1 kase doğranmış tavuk göğsü
- 3 bardak kaynar su
Tavuklu Tane Tane Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavaya doğradığımız tavuğu alalım güzelce pişirelim.
- Soğanı biberi yağı ek edelim ve kavuralım salçayı ek edelim.
- Biraz kavurduktan sonra bulguru ve domatesi ek edip karıştıralım.
- Tuz ve nane ek ettikten sonra suyunu çekelim.
- Orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim afiyet olsun ????