
Tavuklu Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 adet soğan (Piyazlık doğranmış)
- 1 çay tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet lavaş
Tavuklu Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tavuğumuzu haşlayalım.
- Haşlanan tavuğu küçük küçük doğrayın.
- Bir tencerenin içine zeytinyağını ve baharatları koyalım.
- Baharat kokusu çıkana kadar pişirelim.
- Daha sonra haşlanmış tavuklarımızı baharatlı sosun içine bırakalım ve 5 dakika daha pişirelim.
- Lavaşlarımıza baharatlı sosu sürüp tavuklarımızı arasına koyup soğanları da koyarak dürüm yapalım.
- Daha sonra daha önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim. Afiyet olsun ????.