Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Tarhana Çorbası

Tavuklu Tarhana Çorbası

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
tavuklu-tarhana-corbasi-1.jpg

Tavuklu Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı tarhana
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay tabağı kadar nohut büyüklüğünde kesilmiş tavuk göğsü
  • 1 çorba kaşığı margarin yahut yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 1 adet kabuğu soyulmuş domates
  • 2 adet sivri biber
  • 4 su bardağı sıcak su
Tarhanayı ıslatmak için;
  • 1 su bardağı soğuk su
Üzerine dökmek için;
  • Yarım çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Tavuklu Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 1 adet soğanı çok ince doğrayın, bir tencere içinde erittiğiniz 1 çorba kaşığı margarini yada sıvı yağı içine soğanları atın, 5 dakika kadar karıştırın.
  2. Biberleri ve kabuğu soyulmuş domatesi ince ince doğrayın ve haşladığınız tavuk göğsünü atın karıştırın.
  3. Farklı bir kapta tarhanayı bir su bardağı soğuk su ile ıslatın ve uygunca eritip, beklemeye alın.
  4. Kavurduğunuz harcın içine yarım çorba kaşığı salçayı atın, karıştırın. Akabinde 4 bardak sıcak su ekleyin.
  5. Kaynamaya başlayınca içine ıslattığınız tarhanayı yavaş yavaş karıştırarak ekleyin, tarhananın top top olmaması için karıştırmaya devam edin. Pişen çorbayı servis tabağına alın.
  6. Bir küçük tencereye yarım çorba kaşığı tereyağını ekleyin yanmadan eritin, üzerine birer tatlı kaşığı karabiber, pul biber, tuzunu ekleyin, hazırladığınız sosu tabaklara aldığınız çorbaların üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Tavuklu Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt