Tavuklu Tel Şehriye Çorbası (Şifa Kaynağı) Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet tavuk göğsü ya da kemiksiz tavuk but
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı olağan içme suyu
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tencerenin tabanını örtecek kadar 6 -7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı
- Toz biber
- Acı pul biber
- Kıyılmış taze maydanoz
- Nane
Tavuklu Tel Şehriye Çorbası (Şifa Kaynağı) Tanımı Yapılışı
- Tavuğu tenceremize koyup üzerini geçecek kadar su koyarak pişene kadar kaynatıyoruz düdüklü tencerede 10-15 dakika kâfi.
- Pişen tavuklarımızı en ince biçimde didikliyoruz. Bir tencereye tabanını kapatacak kadar zeytinyağı koyup ocağın altını yakıyoruz.
- Yağımız kızınca şehriye lerimizi içine atıp bir 2 dakika hafif pembe kavuruyoruz sonra 2 yemek kaşığı unumuzu ek ediyoruz unun kokusu çıkasıya 1 dakika kavuruyoruz.
- Et suyumuzu içme suyumuzu toplamda 7 su bardağı suyu tencereye bardak bardak boşaltıyoruz çırpma teliyle un topaklanmasın diye karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladığında didiklediğimiz tavuk etlerini ek ediyoruz tuzumuzu ek ediyoruz 10 dakika kısık ateşte çorbamızı kaynatıyoruz altını kapatıyoruz.
- Karabiberi limon suyunu karıştırıp 2yemek kaşığı yoğurdu az suyla çırparak terbiye ediyoruz. Servis esnasında kullanmak üzere 1 yemek kaşığı tereyağı eritip kırmızı toz biberi içine atıp 1 dakika yakmadan kavuruyoruz.
- Arzu’ya nazaran pul biber kıyılmış maydanoz nane kullanabilirsiniz afiyet olsun