Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram küçük kuşbaşı tavuk eti
- 1 adet havuç
- Yarım kapya yarım sivri biber
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1,5 yemek kaşığı un
Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel tavuk etine minik minik doğrayıp 2 litre sıcak suya koyup kaynatalım.
- Başka bir tavada orta ısıda bir ölçü yağ ile rendelenmiş havucu ve küp doğranmış biberleri 1-2 dakika kavuralım.
- Tel şehriyeyi ekleyip 2 dakika daha kavuralım.
- Üzerine unumuzu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra kaynayan tavuklarımızın içine ekleyip süratli bir biçimde çırpıcı ile karıştıralım. Damak tadımıza nazaran tuzumuzu ekleyelim.
- Tel şehriyelerimiz kaynadıktan sonra ocağı kapatabiliriz. Afiyet olsun????.