bilgisayarci
FD Üye
Tavuklu Tel Şehriyeli Kış Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk(kemikli olursa daha iyi)
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 1 adet limon
- 1 tutam maydanoz
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 defne yaprağı (varsa)
- Su
Tavuklu Tel Şehriyeli Kış Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuğu güzelce yıkayıp düdüklü tencereye alalım.
- Üzerine bir defne yaprağını ve biraz karabiber (varsa tane karabiber) koyarak ve sıcak su ekleyerek (2 litre kadar) tavuğu haşlayalım.
- Haşlanan tavuğu çıkaralım soğumaya bırakalım.
- Sonra da didelim. Suyunun hepsini çorbada kullanacağız.
- Havucu rendeleyelim.
- Tencereye yağı koyalım ve ısınınca havucu bir hoş soteleyelim.
- Uygunca yumuşayan havucun üzerine un koyalım ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Haşlanan tavuğun suyunu tencereye yavaş yavaş ekleyelim.
- Kaynamaya başlayınca tuz karabiber rendelediğimiz sarımsağı ve şehriyeyi ekleyelim.
- Bi kaç cins karıştırıp didiklediğimiz tavuğu da ekleyelim.
- Şehriye yumuşayıp pişince limon suyu ekleyelim. Ve ocağı kapatalım.
- İsterseniz ince ince kıyılmış maydanozları bu sırada da ekleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.