Tavuklu Tereyağlı Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 su bardağı su
- Doğranmış maydanoz
Tavuklu Tereyağlı Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tereyağı eritip üzerine ufak ufak doğradığım tavukları ek edip pişirdim. (yaklaşık 15 dk).
- Daha sonra salçayı ek ettim.
- Salçayı kavurup şehriyeleri ek ettim.
- Kaynattığım suyu ek edip, şehriyeler pişene kadar yaklaşık yarım saat pişirdim.
- Piştikten sonra maydanozları ek ettim.
Deneyecek olanlara afiyet bal olsun.