Tavuklu Wrap Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo jülyen doğranmış tavuk fleto
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 3 adet orta uzunluk mantar
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- Tuz karabiber kimyon kekik pulbiber ve kırmızı toz biber (baharatları tercihen değiştirebilirsiniz,)
- 3 adet tortilla ekmeği
Tavuklu Wrap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağ kızdıralım ve tavukları suyunu salıp çekene kadar soteleyelim.
- Bu ortada soğan ve biberleri jülyen doğrayalım.
- Suyunu çeken tavuklarasoğanı ekleyelim ve biraz daha soteleyelim ve akabinde biberleri ekleyelim. Yeniden bu ortada mantarların kabuklarını soyalım ve jülyen doğrayalım.
- Biberlerde bi mühlet sotelendikten sonra mantarları ek edelim.
- Son olarak baharatları ek edip ocağı kapatalım.
- Tortilla ekmeğini hazırlanan soteye bastırıp ısıtalım ve biraz sote hisse edip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup ekmeğin kenarlarını kapatarak saralım.
- Tost makinası da wrapları kızartalım ve servise hazırdır. Afiyet olsun .