Tavuklu Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım tavuk göğsü eti
- 1 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 6 bardak tavuk suyu 2 bardak sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tavuklu Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize tavuğu koyup haşlayalım.
- Piştikten sonra tavuğumuzu bir tabağa alalım didikleyelim.
- 6 bardak sıcak tavuk suyun içine 1 su bardağı pirinci yıkayıp atalım biraz pişirelim.
- Yoğurt ,un, yumurta sarisini güzelce çırpalım.
- Kepce ile kaynamakta olan sudan yoğurt karışıma 6/7 kepçe dökelim.
- Yoğurtlu sosu ılıştıralım bir taşım kaynatalım.
- Üzerine didiklediğimiz tavuk etlerimizi atalım.
- Kıvamını kendinize nazaran ayarlayın koyu olursa kaynar su ile açabilirsiniz.
- Tuzunu da damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Tavamıza zeytinyağ ve tereyağını alalım.
- Biraz ısınınca 1 tatlı kaşığı nanemizi koyalım.
- Kaynayan çorbamıza naneli sosu dökelim.
Tavuklu Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı