Tavuklu Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 6 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 3 tavuk budu
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 küçük soğan
- Yarım kırmızı kapya biber
- Sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
Tavuklu Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yeşil mercimekleri yıkayıp suzup yaklaşık 20 dk haşlayalım, büsbütün pişmesine gerek yok, bulgur la tekrar pişecek.
- Tıpkı vakitte tavukları düdüklümüze alıp pişmeye bırakalım, dilediğiniz kadar şu ekleyebilirsiniz, bulgura 3 şu bardağı lazım. Şayet fazla suyunuz varsa, hergangi yemek için de kullanabilirsiniz.
- O mühlet de soğanı ve biberi minik minik doğrayalım.
- Mercimek pisince suyunu süzelim ve yıkanmış süzülmüş bulgurla birlikte bekletelim, tavuk piştikten sonra süzelim ve başka kaba alalım, tavukları küçültelim.
- Gereçler hazırsa bulgura başlayalım:Tenceremize/tavamıza sıvı yağını alalım, soğanları ve biberleri kavuralım.
- Salçayı ekleyip devam kavuralım.
- Mercimek, bulgur ve tereyağını ekleyip devam kavuralım.
- Tavuk suyunu ve tuzunu ekledikten sonra, ortasına tavukları ekleyip kapağını kapatalım.
- Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
- Bulguru biraz da demlemeye bıraktıktan sonra servise hazır, afiyet olsun! .