Taze Bakla Mezesi Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram taze bakla
- 2 kol taze sarımsak
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1 kaşık tahin
- 1 kase yoğurt
- Tuz, karabiber
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze Bakla Mezesi Tanımı Yapılışı
- Yıkanan baklalar enine yaklaşık 1 cm uzunluğunda doğranır.
- Zeytinyağı, tuz, karabiber, limon suyu, ince doğranmış sarımsak ve baklalar tencereye alınıp kavrulur.
- Suyu bitince 1 bardak su eklenir ve kısık ateşte suyu bitene kadar pişirilir.
- Soğuyunca dereotu eklenip karıştırılır.
- Sarımsaklı yoğurda 1 yemek kaşığı tahin eklenip, baklalar ile karıştırılarak tabağa alınır, pul biberle süslenip afiyetle tüketilir.