Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taze Bakla Mezesi

Taze Bakla Mezesi
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
taze-bakla-mezesi.jpg

Taze Bakla Mezesi Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gram taze bakla
  • 2 kol taze sarımsak
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1 kaşık tahin
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz, karabiber
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Taze Bakla Mezesi Tanımı Yapılışı

  1. Yıkanan baklalar enine yaklaşık 1 cm uzunluğunda doğranır.
  2. Zeytinyağı, tuz, karabiber, limon suyu, ince doğranmış sarımsak ve baklalar tencereye alınıp kavrulur.
  3. Suyu bitince 1 bardak su eklenir ve kısık ateşte suyu bitene kadar pişirilir.
  4. Soğuyunca dereotu eklenip karıştırılır.
  5. Sarımsaklı yoğurda 1 yemek kaşığı tahin eklenip, baklalar ile karıştırılarak tabağa alınır, pul biberle süslenip afiyetle tüketilir.
 
858,480Konular
981,424Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt