Taze Bakla Yemeği (Bakla Tava) Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram taze bakla
- 400 gram kuşbaşı dana eti
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı kaynamış su
- 1 su bardağı et suyu
- İsteğe bağlı ben bıraktım 2 tane orta uzunluk patates
- Yeteri kadar tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Taze Bakla Yemeği (Bakla Tava) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle etimizi düdüklüde pişirelim lokum üzere olsun diye baklalarımızı yıkayıp kararmasın diye genişçe bir kabın içine su ve bir kaşık un bırakıp baklaları içine alalım bekletelim soğanımızı doğrayalım.
- Genişçe bir tencerenin içine yağlarımızı alalım evvel pişirip süzdürdüğümüz etimizi alalım.
- Güzelce kavuralım.
- Sonra soğanımızı alalım rengi değişene kadar kavuralım.
- Salçaları ekliyelim güzelce kavuralım
- Kaynamış olan suyımuzu ve et suyunu ekliyelim.
- Bir taşım kaynadıktan sonra baklalarımızı suyun içinden süzüp alalım tuzunu karabiberini ekleyip orta ateşte kapağı kapalı bir biçimde pişirelim.
- Orta ara karıştıralım ve denetim edelim pişip pişmediğini 25 dakika sonra doğramış olduğumuz patateslerimizi ekliyelim kapağını kapatalım.
- Tam 40 dakikada pişti benim baklalarım. Her baklanın pişirme mühleti değişebilir. Servise hazır afiyet olsun.