Taze Fasulye Diblesi Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram taze fasulye
- 1 büyük baş kuru soğan
- 1 tane domates
- 1 küçük çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Taze Fasulye Diblesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Taze fasulyeler ayıklanıp ince ince doğranır.
- Kuru soğan sotelik doğranıp 1 tencerede sıvı yağ ile hafif kavrulur kavrulduktan sonra fasulyeler içine koyulup toz şeker ve tuz atılır kısık ateşte ağzı kapatılarak sararması için bekletilir.
- Hafif sararıp yumuşayınca domates dökülür birazda domatesle pişirilen fasulyelerin üzerine pirinci dökülür ve üzerini geçinceye kadar suyu koyulur kaynayınca kısık ateşte pişirilir.
- Piştikten sonra tereyağı üzerine gezdirip servis yapılır. Afiyet olsun.