teknolojiuzmani
FD Üye
Taze Fasulye Diblesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Sıcak su
- Tuz
Taze Fasulye Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Taze fasulyeleri ayıklayıp diblelik ince ince doğruyoruz. Alta resimleri koyuyorum.
- Kuru soğanı ve domatesi küp küp doğrayıp sıvı yağ ve tereyağı ile iyice kavuruyoruz.
- Üzerine doğradığımız fasulyeleri ekleyip karıştırıyoruz, en üste yıkanan pirinçleri de koyup suyunu ve tuzunu ekliyoruz.
- Su pirinçlerin çok üzerine çıkmayacak. Dible aynı pilav gibi demlenme yöntemiyle pişecektir. Karadeniz yemeğidir. Deneyenler afiyet olsun ????.