Taze Fasulye Mezesi Tanımı İçin Gereçler
- 250- 300 gram taze fasulye
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 2 diş sarımsak
- Tuz – karabiber -pul biber
Taze Fasulye Mezesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fasulyelerimizi ayıklayıp doğruyoruz.
- Bir tencereye alıp üzerine yarım çay bardağı şu ekleyip tuz atıp ağzını kapatıp kısık ateşte dilediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişiriyoruz.
- Öbür tarafta yoğurdumuzun içine 1- 2 diş sarımsak ve tuz atıp karıştırıyoruz.
- Pişen fasulyeleri ocaktan alıp soğuyunca yoğurtla karıştırıyoruz.
- Üzerine yağ (ben zeytin yağı kullandım) pul biber karabiber yakıp döküyoruz. Afiyet olsun ????.