
Taze Fasülye Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram taze fasulye
- 1-2 su bardağı su ( haşlamak için)
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 7-8 adet kornişon turşu
- Gereğince maydanoz
- Gereğince dere otu
- Yarım limon suyu
- Tuz
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Taze Fasülye Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak fasülyelerin kılçık kısımları incecik kesilir bir kenara alınır.
- Fasulyeler ortadan enine ve uzunluğuna ikiye bölünür.
- Güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye alıp üzerine 1-2 su bardağı su ek edip haşlayın çok fazla haşlamayın dağılmasın.
- Haşlanan fasulyelerin üzerine zeytinyağ gezdirip soğumaya bırakalım.
- Soğuyan fasulyeleri derin bir kabın içine alın üzerine dereotu, maydanoz, küçük doğranmış kornişon turşu limon suyu tuz ek edip güzelce karıştırın.
- Daha sonra bir servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
- Kılçık kısımlarını bir tavanın içerisinde çok az zeytin yağı ile kavrulur soğuyunca üzerine ekleyin.
- İki yemek kaşığı tereyağını güzelce kızdırın içine pul biber ekleyip salatanın üzerine gezdirin deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun. ????????????.