
Taze Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo taze fasulye
- 3 tane orta boy soğan
- 2 tane büyük domates
- Yağ,salça,tuz
Taze Fasulye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fasulye,soğan,domates yıkanıp bi kenara konur.
- Fasulye ayıklanır ve küçük şekilde doğranır.
- Soğan iri şekilde doğranır ve tencereye konup kavrulmaya bırakılır.
- Diğer yandan domateslerinde kabukları soyulup küçük şekilde doğranır ve kavrulan soğanların üzerine dökülüp tencerenin ağzı kapalı şekilde 5 dk bu şekilde kavrulur.
- Domatesler bi karıştırılır ve içine salça konup tekrar karıştırılır.
- Üzerine azıcık sıcak su konup üzerine fasulyeler,tuz konup karıştırmadan tencerenin kapağı kapanır ve hiç açmadan 10 dk kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Fasulyeleri karıştırıp üzerine geçmeyecek şekilde sıcak su konup tekrar kapalı şekilde pişirilir yani azar azar su ilavesiyle pişiriyoruz ki daha yumuşak ve güzel pişiyor bu sayede.
- Son kez suyunu ilave ettikten sonra tadına pişmesine bakıp ocağı kapatıyoruz. Afiyet olsun
.