teknolojiuzmani
FD Üye
Taze Fesleğenli Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 baş sarımsak
- 3 dilim kepek ekmeği
- 30 gram kadar beyaz peynir
- Bir tutam taze fesleğen
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze Fesleğenli Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bir diş sarımsağı kafa ve alt kısmından biraz kesiyoruz.
- Kabukları ile birlikte ilk önce fırın kağıdına sonra alimünyum folyo sararak 200 derecede 15 dk pişiriyoruz.
- Sarımsak piştikten sonra kabuğundan ayırıyoruz zaten piştiği için hemen kabuktan ayrılıyor ayrı bir kaba yada ben el rondosuna koydum.
- Sarımsak beyaz peynir fesleğen ve zeytin yağını güzelce rondodan krema gibi olana kadar çekiyoruz.
- Yağlı kağıt koyduğumuz fırın kabına ekmek dilimlerimizi alıyoruz.
- Üzerine karışımı sürüyoruz üzeri kızarsan kadar 200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun. Not diyet vs yapmayan arkadaşlar kepek ekmek yerine baget ekmek beyaz peynir yerine kaşar peyniri zeytinyağı yerine tereyağı kullanarakta yapabilirler.