
Taze İncir Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 5 kilo küçük uzunluk sarı incir
- 2 kilo toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı su
Taze İncir Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle incirlerin ağız ve sap kısmını hafif bir formda keselim.
- Geniş bir tencereye incirlerin tamamını dizelim.
- Üzerine şekeri serpelim ve 1 gece buzdolabında bekletelim daha sonra üzerine 2 bardak suyu ek edelim ezmeden karıştıralım.
- Orta ateşte pişirelim suyunu büsbütün çekene kadar pişirelim ve limon tuzunu ekleyelim.
- İster sıcak olarak kavanozlara doldurup konserve tarzı yada soğuk bir formda doldurup buzdolabında koruma edebilirsiniz.Deneyecek olanlardan yorum bekliyorum.Afiyet olsun inşallah.