Taze Mor İncir Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo taze mor incir
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3 adet nohut kadar limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Taze Mor İncir Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İncirleri yıkayalım kabuğunu soyalı iki adedini kabuğunu soymayalım incirleri dörde bölelim derin bir tencereye alalım.
- Üzerine şekeri gezdirerek dökelim suyu da gezdirerek dökelim akşamdan sabaha kadar bekletelim.
- Orta ateşe alalım fokurdayınca içine tereyağı koyalım kısalım kısık ateşte 50 dakika pişirelim.
- En son limon tuzu ekleyip karıştıralım 5 dakika bu türlü bir ocağın altını kapatalım biraz soğuduktan sonra kavanozlara alıp yeni bir kapakla kapatalım afiyet olsun.