Taze Mor İncir Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo taze mor incir
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3 adet nohut kadar limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Taze Mor İncir Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İncirleri yıkayalım kabuğunu soyalı iki adedini kabuğunu soymayalım incirleri dörde bölelim derin bir tencereye alalım.
- Üzerine şekeri gezdirerek dökelim suyu da gezdirerek dökelim akşamdan sabaha kadar bekletelim.
- Orta ateşe alalım fokurdayınca içine tereyağı koyalım kısalım kısık ateşte 50 dakika pişirelim.
- En son limon tuzu ekleyip karıştıralım 5 dakika bu türlü bir ocağın altını kapatalım biraz soğuduktan sonra kavanozlara alıp yeni bir kapakla kapatalım afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.