Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taze Naneli Lahana Sarması

Taze Naneli Lahana Sarması
0
60

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
taze-naneli-lahana-sarmasi.jpg

Taze Naneli Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 4 bağ kara lahana
  • Haşlamak için kaynar su
İç harç için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 5 adet orta uzunluk soğan
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 bağ taze nane
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber çok dolu olmasın
  • Sıvı yağ
Yumuşak olmasını sağlamak için;
  • 5-6 adet patates
  • 2 adet soğan
Pişirirken üzerine;
  • Bir ölçü salça
  • Su

Taze Naneli Lahana Sarması Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak tencereye lahanaya yetecek kadar su koyup kaynamaya bırakın.
  2. Lahanaları seçip bacaklarını kırın.
  3. Kaynayan suya haşlamak için lahana yapraklarını atın.
  4. Lahananın damarları yumuşayınca süzerek soğuk suya bırakın daha fazla yumuşamasını kesin. Piştikten sonra erimesin.
  5. İç harç için tencereye soğan sıvı yağ koyup ocağı açın.
  6. Kavrulan soğanlara salça ekleyin.
  7. Pirinç ve bulgur yıkayıp sulu bir halde dökün tencereye, biraz demlenecek yumuşak olması için.
  8. Üzerine tuzu ,kuru naneyi ,karabiberi ekleyip karıştırın. Altını kısın ve biraz demlenmeye bırakın.
  9. En son taze naneyi ekleyin ki aromasını dolmaya pişerken verecek.
  10. İç harçta hazır olduğuna nazaran sarma sürecine başlayalım.
  11. Lahanaları orta kalın damarlı kısmından ikiye bölün ve damarları kırarak ağza gelmesini engelleyin.
  12. Yaprağı enine koyup iç harcı ekleyin kenarları büzüp sarma sürecini tamamlayın.
  13. Pişirme etabında tencere tabanına yanmaması ve lahanayı yumuşatması için patates ve soğan doğrayıp üzerine sarmaları dizin.
  14. En üste tekrar az patates ve soğan doğrayıp salçalı sosu hazırlayın.
  15. Suyu dolmayı geçmeyecek biçimde olacak fotoğrafta göreceksiniz.
  16. En değerli püf nokta ağzı kapalı ve altı tam açık olmayacak lakin süratli kaynaması gerekecek. 1 saate pişirdim ben. Kâfi olacaktır.
Taze nanenin verdiği aroma ve patatesin verdiği yumuşaklık inanın sarmalarınıza lezzet katacak.
 
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt