Taze Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 5 yemek kaşığı dolusu toz tarhana
- 2 adet taze sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1,5 litre su ( tavuk suyunuz varsa iki bardağını tavuk suyu kullanın bulyon ek etmeyin )
- Tuz
Taze Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıcacık, sağlıklı, şifalı çorbalardan biri kuşkusuz tarhanadır bol sarımsaklı olunca tadına doyum olmaz haydi artık birde taze sarımsaklı da deneyelim ????.
- Tencereye sıvı yağı alıp ince ince kıyılmış taze sarımsakları ek edin şöyle bir iki kez çevirin.
- Akabinde toz tarhana ve salçaları ekleyerek salça kokusu çıkıncaya kadar iki üç dakika daha kavurun.
- Varsa tavuk suyu yarı yarıya kullanın yoksa bur adet tavuk bulyon ve iki tatlı kaşığı kuru naneyi de ek ederek karıştırın.
- Üzerine olağan su ekleyerek bir hoş karıştırın, ve karıştıra karıştıra pişirin, kaynamaya başlayınca ocağı çok az kısın 5, 6 dakika kaynamaya bırakın.
- En son salça tuzuna nazaran tuzunu atıp karıştırın, bir kaç dakika sonra ocaktan alın, sıcacık sıcacık ister kasede dilerseniz benim üzere büyükçe bir fincana doldurup içebilirsiniz, afiyetler olsun.