Taze Soğanlı Corekler Nasıl Yapılır
Resimli Taze Soğanlı Corekler Tarifi
Taze Soğanlı Corekler Resimli Tarif
Taze Soğanlı Corek yapılışı
imagestazesoganlicoreklertarifiresimli5ad433e1c2611
Malzemeler :
4 su bardağı su
12 fincan tavuk suyu
2 yemek kaşığı soya sosu
1 cay kaşığı doğranmış sarmısak
1 cay kaşığı acı sos
1 fincan doğranmış taze soğan
2 cay kaşığı tuz
12 cay kaşığı beyaz biber
1 cay kasigi susam
Aldigi kadar un
Kızartma yağı
hazırlanışı:
Cukur bir kaba unu koyun,uzerine suyu ve tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın Hazırladığınız hamuru 5 dakika puruzsuz bir hal alıncaya kadar yoğurun Hamuru 30 dakika dinlendirin Daha sonra hamuru silindir şeklini alacak şekilde yuvarlayın ve 12 eşit parcaya bolun(yada daha fazla buyukluğunu ayarlayabilirsiniz)
Bu parcaları kucuk kareler halinde acın Doğranmış sarımsak,taze soğan,biber,tuz,susam ve acı sosu karıştırınHamurların icine bir miktar koyup, ikiye katlayarak bir ucgen elde edin Kenarlarını acılmaması icin iyice yapıştırın Tum hamurları ucgen haline getirince, orta ısıda ısınmış kızgın yağdaki tavada kızartmaya başlayın Coreklerin her bir yanını yaklaşık 2 3 dakika kızartın Boreklerinizi soya sosuyla birlikte servis edebilirsiniz
Resimli Taze Soğanlı Corekler Tarifi
Taze Soğanlı Corekler Resimli Tarif
Taze Soğanlı Corek yapılışı
imagestazesoganlicoreklertarifiresimli5ad433e1c2611
Malzemeler :
4 su bardağı su
12 fincan tavuk suyu
2 yemek kaşığı soya sosu
1 cay kaşığı doğranmış sarmısak
1 cay kaşığı acı sos
1 fincan doğranmış taze soğan
2 cay kaşığı tuz
12 cay kaşığı beyaz biber
1 cay kasigi susam
Aldigi kadar un
Kızartma yağı
hazırlanışı:
Cukur bir kaba unu koyun,uzerine suyu ve tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın Hazırladığınız hamuru 5 dakika puruzsuz bir hal alıncaya kadar yoğurun Hamuru 30 dakika dinlendirin Daha sonra hamuru silindir şeklini alacak şekilde yuvarlayın ve 12 eşit parcaya bolun(yada daha fazla buyukluğunu ayarlayabilirsiniz)
Bu parcaları kucuk kareler halinde acın Doğranmış sarımsak,taze soğan,biber,tuz,susam ve acı sosu karıştırınHamurların icine bir miktar koyup, ikiye katlayarak bir ucgen elde edin Kenarlarını acılmaması icin iyice yapıştırın Tum hamurları ucgen haline getirince, orta ısıda ısınmış kızgın yağdaki tavada kızartmaya başlayın Coreklerin her bir yanını yaklaşık 2 3 dakika kızartın Boreklerinizi soya sosuyla birlikte servis edebilirsiniz