bilgisayarci
FD Üye
Taze Soğanlı Mayasız Küçük Burma (Kahvaltılık) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 2.5 su bardağı un
- Tuz
- 4 adet taze soğan
- 100 gram beyaz peynir
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Kızartmak için)
Taze Soğanlı Mayasız Küçük Burma (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaseye un ve tuz ekleyerek karıştırılır. Ortasını çukur yapılarak içine ılık su eklenir ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
- Hamur top haline getirilip, üzerine örtülüp 15 dakika bekletilir. Hamur biraz ele yapışır bir kıvamda olacaktır un eklemeyin.
- Hamur beklerken içi için taze soğanlar yıkanıp, doğranır (Dilerseniz tavada 2 dakika soteleme yapabilirsiniz) beyaz peynir ufalanıp taze soğanla karıştırılır. Baharatlar eklenir.
- Hamur tezgaha alınıp biraz unla toparlanır. Ele yapışmayınca 10 bezeye ayrılır ve merdane ile minik minik açılır (Kenar kısımlarını âlâ burabilmek için biraz daha ince açın) ortasına iç harç koyulup kapatılır.
- Kenarlarını burmak için parmak ucu ile çapraz biçimde içe yanlışsız kıvırıp bastırılır.
- Tavaya tereyağ, alınarak hamurlar nar üzere olana kadar artlı önlü kızartılır.
- Kızartırken hamur biraz şişer üzere yapınca üst tarafına fırça ile sıvı yağ sürüp, çevirin. İsterseniz minik tereyağı da gezdirebilirsiniz. Böylelikle daha az yağ da kızartabilirsiniz. ???? Afiyet olsun ????????.