Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Taze Ve Kuru Meyveli Kek

Taze Ve Kuru Meyveli Kek
0
37

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
taze-ve-kuru-meyveli-kek.jpg

Taze Ve Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Gereçler


Bardak ölçüsü : 200 ml
  • 3 adet yumurta
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım limon suyu
  • 3 su bardağı un
Üzeri için
  • Ben gün kurusu, frenk üzümü, erik ,elma, limon ,portakal tercih ettim (buzlukta olan meyvelerimden kullanmış oldum)
  • Sizler meyveleri zevkinize nazaran değiştirebilirsiniz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Taze Ve Kuru Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Çırpma kabına tereyağı, toz şekeri ve yumurtaları alıp yaklaşık 5 dk çırpalım.
  2. Sütü ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Un, kabartma tozu ,limon suyunu ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Üzerine koyacağımız meyveleri minik minik doğrayalım ve meyveleri pudra şekeri ile karıştıralım.
  5. Kek harcımızı yağlı kağıt yerleştirdiğimiz 26 cm kelepçeli kalıba dökelim.
  6. Üzerine meyveleri yerleştirelim.
  7. Evvelden 170 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim.
  8. Fırından çıkınca birinci sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Taze Ve Kuru Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt