
Taze Yapraktan Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg taze asma yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 4 adet soğan
- 1 demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı isot biberi
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 limonun suyu
Taze Yapraktan Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yaprak sarması yaparken ben çiğden yapıyorum.
- Yaprakları yıkayın suda bir tık haşlayın süzün soğusun.
- İçi içini soğanları minik minik doğrayın.
- Maydanozu ince ince doğrayın .
- Pirinçi yıkayın, öteki materyalleri de ekleyip karıştırın.
- Yaprakları açın iç gereçten koyup sarın.
- Tencerenin tabanına yaprak ve saplarından koyun sarmaları dizin.
- Üzerine bir kapak yahut tabak koyun.
- Sosu için; salça ,zeytinyağı ,tuz ,su kaynatın, sarmaların üzerine dökün.
- Limon suyunu da dökün .
- Tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyun kaynayınca altını kısın.
- Yaklaşık 1 saatte pişiyor siz bakarsınız pişmezse biraz daha pişirin. Afiyet olsun şimdiden deneyecek olan herkese ????.