Tazecik Fırın Ekmekleri Tanımı İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüm 200ml
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
- Su,susam,çekirdek içi, mavi haş haş
Tazecik Fırın Ekmekleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı hariç tüm gereçleri bir kaba alıp yoğurun.
- En son tereyağını da ek edip hamura yedirip 1 saat mayalandırın.
- Hamurdan 8 tane beze alın.
- Önce suya daha sonra susama batırın.
- Herbirisini değişik yapabilirsiniz.
- Bezeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20dk daha mayalandırın.
- Küçük bir kabın içerisine su koyup fırının tabanına yerleştirin.
- Ekmekleri evvelce ısıtılmış fırında 220° derecede 25 dakika kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.