iltasyazilim
FD Üye
Tehlikesiz Mayonez Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı hazır hardal
*1 çorba kaşığı limon suyu
*100 ml sıvı yağ (kanola yağı, riviera zeytinyağı çok uygun olur, ya da 70 ml sıvı yağ+30 ml sızma zeytinyağı kullanılabilir)
*Yarım çay kaşığı ince şeker
*Yarım çay kaşığı ince tuz
*Karabiber
*El blenderi ve çırpma bardağı
Tehlikesiz Mayonez Tarifi Yapılışı Sayın arkadaşlar, ilginize hem lezzetli, hem tehlikesiz bir mayonezin tarifi Klasik tarifinden tek farkı, yumurta sarısı 3 dakika pişirilecektir Bu şekilde yapılmış mayonez çocuklara bile güvenle verilebilir
İlk önce yumurtayı deterjan ya da sabunla güzelce yıkayın Küçük bir tencerede suyu kaynatıp kaşık yardımıyla hazırladığınız yumurtayı koyun Orta ateşte tam 3 dakika pişirin Ben alarm kurdum 3 dakika sonra kaynar sudan yumurtayı çıkarıp çok soğuk suda 30 saniye soğutun Bir taraftan yumurta kabuğunu kırıp çay kaşığı yardımıyla beyazını biraz alıp sarısını çırpma bardağına dökün 3 dakika pişirilmiş yumurta sarısının kremsi, ama hala akıcı hali olur Resimde gösteriyor Sarısıyla birazcık beyazı dökülürse hiç sorun yok Hardal, tuz, şeker, limon suyu ile karabiberi ekleyip el blenderiyle en yüksek hızda çırpmaya başlayın Azar azar sıvı yağını dökerek çırpmaya devam edin Kıvamı koyulaşınca hazır demektir
İsterseniz hemen kullanabilirsiniz ya da benim gibi cam kavanozuna aktarıp buzdolabında birkaç saat dinlendirebilirsiniz Böylece sos kendine gelir ve kıvamı daha koyulaşır 3 gün kadar buzdolabında saklayabilirsiniz Yazdığım malzemelerden yaklaşık 150 ml mayonez çıktı Onu salatalarda, mezelerde kullanabilirsiniz, sandviçlere çok yakışır
Sağlıklı kalın
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı hazır hardal
*1 çorba kaşığı limon suyu
*100 ml sıvı yağ (kanola yağı, riviera zeytinyağı çok uygun olur, ya da 70 ml sıvı yağ+30 ml sızma zeytinyağı kullanılabilir)
*Yarım çay kaşığı ince şeker
*Yarım çay kaşığı ince tuz
*Karabiber
*El blenderi ve çırpma bardağı
Tehlikesiz Mayonez Tarifi Yapılışı Sayın arkadaşlar, ilginize hem lezzetli, hem tehlikesiz bir mayonezin tarifi Klasik tarifinden tek farkı, yumurta sarısı 3 dakika pişirilecektir Bu şekilde yapılmış mayonez çocuklara bile güvenle verilebilir
İlk önce yumurtayı deterjan ya da sabunla güzelce yıkayın Küçük bir tencerede suyu kaynatıp kaşık yardımıyla hazırladığınız yumurtayı koyun Orta ateşte tam 3 dakika pişirin Ben alarm kurdum 3 dakika sonra kaynar sudan yumurtayı çıkarıp çok soğuk suda 30 saniye soğutun Bir taraftan yumurta kabuğunu kırıp çay kaşığı yardımıyla beyazını biraz alıp sarısını çırpma bardağına dökün 3 dakika pişirilmiş yumurta sarısının kremsi, ama hala akıcı hali olur Resimde gösteriyor Sarısıyla birazcık beyazı dökülürse hiç sorun yok Hardal, tuz, şeker, limon suyu ile karabiberi ekleyip el blenderiyle en yüksek hızda çırpmaya başlayın Azar azar sıvı yağını dökerek çırpmaya devam edin Kıvamı koyulaşınca hazır demektir
İsterseniz hemen kullanabilirsiniz ya da benim gibi cam kavanozuna aktarıp buzdolabında birkaç saat dinlendirebilirsiniz Böylece sos kendine gelir ve kıvamı daha koyulaşır 3 gün kadar buzdolabında saklayabilirsiniz Yazdığım malzemelerden yaklaşık 150 ml mayonez çıktı Onu salatalarda, mezelerde kullanabilirsiniz, sandviçlere çok yakışır
Sağlıklı kalın