
Tek Atımlık Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin (oda sıcaklığı)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta(akı içine)sarısı üstüne
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı çörek otu
- 5 buçuk su bardağı un
- Tuz
Tek Atımlık Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Sıvı yağı bir kabın içine alıyoruz.
- Yumurta akını ekliyoruz.
- Şekeri tuzu çörek otunu ve kabartma tozunu ekliyoruz karışımı çırpıyoruz.
- Margarini ekleyip unu azar azar ek ederek yoğurmaya başlıyoruz .
- Güzelce özleşen hamurdan fındık büyüklüğünde kesim koparıp avuç inde yuvarlak yapıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- 200°20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.